Ik draag bij aan Stichting De Groentedeler

Wat fijn dat je een bijdrage wil leveren aan ons doel om iedereen in Leiden en omstreken te voorzien van verse groenten! Wij zijn ervan overtuigd dat we samen het verschil kunnen maken. Dat we met elkaar kunnen zaaien, oogsten én delen. Dit bereiken we alleen met hulp, zowel financieel als in tijd en arbeid. We zijn dan ook heel blij dat ook jij ons wil helpen onze doelen te behalen!

 class=

Particulieren

Help ons om gezonde voeding bij Leidse gezinnen van de Voedselbank te brengen. Van een eenmalige financiële bijdrage tot maandelijkse of jaarlijkse steun, van hulp bij het oogsten tot het regelen van een nalatenschap, alles is mogelijk. Samen maken we het verschil met de hoogste kwaliteit biologisch geteelde groenten.

Bedrijven

Toon je maatschappelijke betrokkenheid en draag bij aan het creëren van een gezondere en duurzamere voedselketen. Met jouw bijdrage help je gezinnen van de Voedselbank aan de beste kwaliteit duurzaam geteelde biologische groenten. We verbinden, werken samen, delen en creëren bewustwording voor een gezond toekomstperspectief.

Fondsen

Draag bij aan een sociaal project waarin verbinden, samenwerken en bewustwording centraal staan. Een project waarin het belang van gezond voedsel voor iedereen gedragen wordt door talloze vrijwilligers, zodat gezinnen van de Voedselbank kunnen worden voorzien van gezonde, biologische en duurzaam geteelde groenten.

 class=

Mogelijke manieren om te helpen

Naast zelf bijdragen zijn er talloze andere manieren om te helpen. Je kunt ons steunen door te werken op de tuin, of in actie te komen met vrienden, familie en buurtbewoners. Wij inspireren je natuurlijk graag, daarom hieronder enkele voorbeelden:

  • Vraag een donatie als (verjaardags)cadeau
  • Organiseer een collecte of evenement
  • Zet een sponsoractie op waarbij mensen je belonen voor jouw prestatie
  • Schenk een deel van jouw (eindejaars)bonus of vakantiegeld
  • Lever een maatschappelijke bijdrage met een donatie als relatiegeschenk
  • Zet jouw personeelsevent in het teken van bewustwording rond gezonde voeding
  • Schenk een percentage van de winst op bepaalde producten of diensten
  • Draag bij met landbouwmaterialen, biologisch zaaigoed en kwalitatieve planten
 class=

Wat wij kunnen doen met jouw steun

Iedere bijdrage brengt ons dichter bij gezonde voeding voor hen die dit het hardste nodig hebben. Concreet betekent dit dat wij een gezin een maand lang van verse groenten kunnen voorzien met een contributie van € 50,00. Voor € 330,00 kunnen wij hetzelfde gezin zelfs een heel oogstseizoen verse groenten bieden.

 class=

Ons doel voor 2024

Als particulier initiatief is het borgen van continuïteit onze grootste uitdaging. Om klanten van de Voedselbank blijvend bij te staan met gezonde voeding breiden we jaarlijks uit, met het doel voor 2024 om wekelijks 325 porties verse groenten te oogsten. Een ambitie waarmee de Voedselbank kan rekenen op bijna 10.000 porties in het komende seizoen. Het lijkt misschien veel maar ook dit aantal is nog niet voldoende om alle klanten van de Voedselbank alle vier de dagen dat zij op steun kunnen rekenen, te voorzien van verse groenten. We hebben jouw hulp dan ook hard nodig om uit te kunnen blijven breiden.