Doneren

Breng gezonde voeding naar Leidse Voedselbankgezinnen!
Iedereen verdient gezonde voeding. In 2024 streven we er dan ook naar om 10.000 porties gezonde groenten te telen voor de 1.600 mensen die afhankelijk zijn van de Leidse Voedselbank. Samen kunnen we hen de toegang bieden tot de essentiële voeding die ze anders misschien moeten missen. Help je mee? 

 class=

Wat we kunnen met jouw bijdrage:

Een groen begin is het halve werk

Iedere bijdrage, groot of klein, helpt! Voor slechts € 10,00 kun jij een gezin al 2 tot 3 dagen ondersteunen met verse groenten. Is dit een bedrag dat je maandelijks kunt missen? Dat zou helemaal fantastisch zijn! 

De verse groenten kickstart

Met een bijdrage van 50,00 help jij een gezin een maand lang aan verse groenten. Dit zorgt ervoor dat zij gedurende het seizoen een gevarieerder dieet hebben, met groenten die hen van voldoende voedingswaarden voorzien. 

Het jaarlijks groentefeest

Help een gezin een volledig seizoen aan gezonde en voedzame groenten voor een bedrag van € 330,00 per jaar. Met deze donatie genieten zij 30 weken lang van kersverse biologische groenten direct uit de tuin.  

 class=

Kom in actie voor Stichting De Groentedeler

Kun jij niet zomaar een bedrag missen, maar wil je wel graag helpen? Kijk dan eens wat je zou kunnen organiseren. Zo zijn er eerder collectes geweest in Leidse kerken, is er een benefiet theatervoorstelling georganiseerd en hebben mensen een donatie als verjaardagscadeau gevraagd. Ook jij kunt op deze manier bijdragen! 

 class=

Wordt vrijwilliger

Vele handen maken licht werk. Naast het oogsten van de beste groenten, zoeken onze vrijwilligers de verbinding met elkaar en onze omgeving. We maken het verschil door samen te werken en bewustzijn te creëren rond gezonde voeding en de groeiprocessen in een seizoen. Ook jij kunt dit als vrijwilliger ervaren. Kom helpen met de oogst en zie zelf hoe de groenten worden meegenomen door de dankbare vrijwilligers van de Voedselbank.